Zoekmachine Optimalisatie SEO

Wat is de betekenis van SEO?

Search Engine Optimization is de volledige vorm van de term SEO, maar wat is SEO dan precies?

Zoekmachines hebben het doel om resultaten te tonen aan de hand van een zoekterm die is ingevoerd, daarvoor is het van belang dat zoekmachines een website of webshop goed kunnen indexeren. Met indexeren bedoelen we dan het doornemen van de inhoud van alle pagina’s van de website of in het geval van een webshop het doornemen van alle producten van de website.

Als de eigenaar van de website de moeite neemt om dit indexeren zo makkelijk mogen te (laten) maken, noemen we dit Search Engine Optimization (SEO) of in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie. 

Search Engine Optimization - Van Son Webdesign en Hosting

Zoektermen

Voor het goed uitvoeren van SEO is het van belang dat we eerst een onderzoek naar zoektermen doen, die wordt ook wel een zoekwoord onderzoek genoemd. Met de juiste Google SEO tools is het mogelijk om goed beeld met  zoektermen op te stellen en de concurrent op een dergelijk zoekwoord inzichtelijk te maken.

Wij hebben de kennis en tools in huis om een zoekwoorden onderzoek snel uit te voeren, hebben we alle zoektermen inzichtelijk dan maken we een zogenaamde 0-meting en leggen we de huidige posities vast van elke zoektermen. Daarna kunnen we gaan beginnen met het uitvoeren van de zoekmachine optimalisatie. 

Search Engine Optimization

Snel Scoren?

Helaas, snel scoren is er met de inzet van SEO niet bij. Na het uitvoeren van Search Engine Optimization is het een kwestie van geduld, het is namelijk een constant proces. Wekelijks of maandelijks meten we de resultaten en sturen we bij om verder te optimaliseren. Door een pagina relevant te houden, de teksten te verbeteren of uit te breiden blijft een pagina interessant om de zoekresultaten te tonen.

Wat kost Search Engine Optimization?

Het is een veel voorkomende vraag, we kunnen er echter geen standaard antwoord op formuleren. Dit is namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren, na een vrijblijvende kennismaking hebben wij een goed beeld van uw website en kunnen we een persoonlijk voorstel voor u opstellen.

Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verwerven van links van andere websites naar uw eigen. Links zijn een belangrijke ranking factor voor zoekmachines, en link building kan helpen om uw zichtbaarheid en organisch verkeer te verbeteren. Er zijn veel verschillende manieren om links te bouwen, en sommige strategieën kunnen effectiever zijn dan andere. Linkbuilding kan een uitdagend en tijdrovend proces zijn, maar het kan zeer de moeite waard zijn als het goed gedaan wordt.

Onze specialisten hebben één belangrijke regel bij linkbuilding:

Kwaliteit boven kwantiteit: Het is beter om een paar links van hoge kwaliteit te hebben dan veel van lage kwaliteit. Wij creeren alleen relevante links voor uw bedrijf of niche en zullen links met negatieve reputaties ten alle tijden vermijden.

Nieuwsgierig? Plan een gesprek met één van onze SEO experts?

SEO SCAN